torsdag 6 augusti 2009

Ostprovning


I går när vi hade packat ihop allt i bilen åkte vi iväg och fortsatte vår resa runt om i Östergötland. Det finns verkligen mycket som man har missat. Vi bara satt i bilen och upprepade...-vad vackert det är! flera gånger. Det är skönt att man kan uppskatta det som finns runt omkring oss.

Vi stannade i Brostorp där vi fått berättat för oss hade en jättegod ostkaka som de hade servering på på gården. När vi kom fram hade de även en ostbutik...till min stora förtjusning...fick man smaka alla ostar som de hade...det slutade med att vi köpte hem en påse full med ost. Tyvärr hade de däremot ingen servering av ostkaka på onsdagar men vi köpte med oss hem en istället.


Utanför gårdens hus låg en mamma och tvättade en av sina ungar... tyckte att det såg mysigt ut. Mamman såg verkligen ut att älska sin lilla unge.

Då vi inte fick någon ostkaka började magen att vilja ha mat. Vi åkte till Torpön och satte oss och åt. Åt varmrökt lax som var sååå rosa som jag aldrig har sett.





Efter det blev det Råskvarn...det är ett riktigt hantverk och det är så synd att den kunskapen många gånger försvinner med de gamla. Skulle vara kul att kunna livnära sig som man gjorde förr i tiden...men vem ska lära en allt...?!




Vid kvarnen hittade vi även klarbär som vi plockade..fick ihop närmare två kilo så det blev både klarbärssaft och sylt.

Till dagens efterrätt blev det ostkaka, nyvispad grädde och vår egen klarbärssylt. Det var väldigt gott. Kan verkligen rekommendera Brostorps ostkaka.


Nu blir det kväll för min del. Ska se lite på tv. Imorgon blir det första arbetsdagen på skolan...ska bli väldigt spännande.

Hoppas ni har det bra och att ni har fått lite sol på näsan idag, det har nog varit den varmaste dagen i sommar eller vad tror ni...?

Kramar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar ha haft en underbar lillsemester.
Jag har också ätit lax på Torpön. Super!!
Kram/"Kinna"

Anonym sa...

Låter som ni har haft mysiga dagar.
Första dagen på skolan..nu blir jag nyfiken? Börjar du jobba på nytt ställe? Är du klar med utbildningen?
kram kram en nyfiken granne